Lyft för träindustrin

21 februari 2017

Här på TAWI fokuserar vi inte i första hand på produkter, utan på att tillhandahålla lösningar för era specifika behov. Vårt team med hängivna och skickliga ingenjörer arbetar nära tillsammans med våra erfarna montörer för att utveckla och tillverka skräddarsydda produkter för att möta era specifika krav.

Det här är en speciallösning som våra ingenjörer utvecklat för en kund som hanterar plankor på upp till 10 meter. TAWIGrip har monterats i ett Lyftman kransystem installerat i träbjälkar med förlängningar för att uppnå önskad räckvidd för kranen och verktyget. Verktyget, kombinerat med en elektrisk kedjevagn, är utrustat med fyra sugkoppar och ett fullt integrerat handtag. Detta gör att operatören enkelt kan transportera de stora plankorna till sågen med hjälp av TAWIGrip-verktyget. Enkelt, ergonomiskt och effektivt.

Se hur systemet används här.

På tal om trä har vi även utvecklat flera riktigt bra lösningar för att lyfta och tilta stora träskivor, dörrblad och liknande. Med ett förlängt, flexibelt handtag anpassat efter skivans storlek kan operatören styra lasten på bekvämt och säkert avstånd.


 
I denna specifika lösning har TAWIGrip monterats i en Lyftman understagad svängarm, vilket gör att operatören enkelt kan förflytta sina 80 kg tunga dörrar trots trångt utrymme och låg takhöjd. Dörren grips framifrån i stående läge och vinklas ner till horisontellt läge. Dörren vrids sedan 90 grader, tiltas tillbaka till upprätt läge och placeras i ställ.

TAWIGrip vakuumok är en ergonomisk lösning för att lyfta, tilta och rotera skivor i trä, metall, glas och laminat. Med ett säkert tvåhandsgrepp, manöverdon med tydliga och enkla reglage och en lättviktskonstruktion gör den det lätt att lyfta tungt.


Se mer om olika lösningar med TAWIGrip här.

  

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar