TAWI lyfter kött

21 mars 2017

Dagligvaruleverantörers förbund tillsammans med Svensk Dagligvaruhandel var först i världen med ett gemensamt retursystem baserat på återanvändbara plastbackar och pallar. Genom företaget Svenska Retursystem AB jobbar dessa organisationer för att förenkla, miljöanpassa och effektivisera den svenska dagligvarubranschen. Återanvändbara plastbackar och pallar ersätter de engångsförpackningar som tidigare användes i hela kedjan från livsmedelsproduktion, via grossister, till butik.

TAWIs verktyg för backlyft är utvecklade för att passa de plastbackar som används i retursystemet och utgör därmed ett utmärkt hjälpmedel för livsmedelsproducenter, grossister och livsmedelsbutiker. Här ser vi hur VacuMyggan modell VM120, utrustad med gaffelverktyg för backlyft, hanterar kött hos en grossist.


På tal om kött erbjuder vi på TAWI även ett flertal andra lösningar lämpade för att lyfta kött och andra livsmedel.
Här ser vi till exempel hur VacuMyggan lyfter förpackningar med frysta kycklingdelar. Modellen har utrustats med ett förlängt handtag för att operatören enkelt ska kunna nå alla delar av pallen med en god ergonomisk arbetsställning. Sugfoten har också kompletterats med en gummikjol för att förbättra lyftklimatet för vakuumlyften genom att kompensera för ojämnheter i lyftytan.


Läs mer om våra lösningar för livsmedelshantering här, eller kontakta oss så berättar vi mer.Inga kommentarer :

Skicka en kommentar